Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Czy testy kompetencji przy rekrutacji mają sens?
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Czy testy kompetencji przy rekrutacji mają sens?

Czy testy kompetencji przy rekrutacji mają sens? 1 rok, 11 mies. temu #557

• krysiumlec
  • Świeżak
  • Oklaski: 0
Czy zastosowanie testów kompetencji przy rekrutacji ma jakikolwiek sens? Czy zyski są wyższe od kosztów?

Re: Czy testy kompetencji przy rekrutacji mają sens? 1 rok, 11 mies. temu #558

• toskaw
  • Świeżak
Wszystko zależy ? użycie testów kompetencji pozwala na dobór najlepiej dopasowanych pracowników do profilu stanowiska ? dzięki czemu zdecydowanie maleją koszty rekrutacji, a także koszty zatrudnienia ?złego? pracownika. Dodatkowo dzięki takim testom pracownicy są z reguły efektywniejsi.

Re: Czy testy kompetencji przy rekrutacji mają sens? 1 rok, 11 mies. temu #559

• krysiumlec
  • Świeżak
A są w internecie takie testy dostępne?

Re: Czy testy kompetencji przy rekrutacji mają sens? 1 rok, 11 mies. temu #560

• toskaw
  • Świeżak
Tak jasne, że są standardowe testy tego typu ? ale mają one niską skuteczność bo nie są sprofilowane pod dane stanowisko. Dlatego lepiej zamówić taki test u specjalistów pod konkretne wytyczne. Z tego co się orientuje to na iakg.pl Instytut Analiz Gaussa się takim czymś zajmuję ? więc możesz się z nimi skontaktować i spytać o warunki.

Odp: Re: Czy testy kompetencji przy rekrutacji mają sens? 4 mies., 1 tydzień temu #706

krysiumlec napisał:
A są w internecie takie testy dostępne?

Pewnie, że są. Wystarczy dobrze poszukać i na pewno coś dla siebie znajdziesz. Ja osobiście mogę polecić kompetencyjne testy na TestCV.com - są naprawdę wartościowe. A wiem, co mówię, gdyż sama wybierałam autorów tych testów i starałam się, aby swoim dorobkiem reprezentowali wysoki poziom.

zapraszam:
http://testcv.com
Testy psychologiczne / językowe / IT i programowania / testy kompetencji zawodowych i wiedzy - sprawdź i podziel się opinią.

Ostatnio zmieniany: 4 mies., 1 tydzień temu przez Małgorzata Marzec.

Odp: Re: Czy testy kompetencji przy rekrutacji mają sens? 1 miesiąc, 2 tyg. temu #721

• sayun
  • Świeżak
ja miałam do czynienia z testami tzw. kompetencyjnymi w manbase.com podczas rekrutacji i jednym z etapów bylo wypelnienie ponad godzinnych testów.sporo wysiłku mnie to kosztowało.pracy nie dostałam ale przynjamniej znam swoje wyniki
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.40 sekundy